Alt du vil vite om Camp Munch 2018

Er du mellom 13 og 20 år og interessert i kunst? Bli med på sommerens store kunstopplevelse! På Camp Munch kan du ta del i en innholdsrik sommeruke i grafikkens verden i Edvard Munchs fødekommune Løten. Dette skjer 1. – 7. juli, og søknadsfristen er allerede førstkommende fredag 2. mars. 

Camp Munch byr på:

  • Spennende tema med grafikk og selvportrett
  • Undervisning med profesjonelle kunstnere
  • Møt kunstglade ungdom fra hele landet
  • Studietur til Munchmuseet og Munchs atelier på Ekely
  • Morsomme og kreative kveldsaktiviteter
  • Du får vise dine arbeider i en utstilling
  • Festivalavslutning med aktiviteter og underholdning for hele familien
  • Historiske omgivelser fra Munchs barndom

De grafiske teknikkene vi skal lære mer om er kollografi og fotopolymer med digital bildebehandling. Dere vil få full opplæring, og trenger ikke å ha jobbet med trykk tidligere. Ellen Edminson og Marianne Karlsen, begge kunstnere og grafikere, vil lede dere gjennom prosessen og gi gode råd og veiledning underveis.

Våre deltakere innlosjeres på et ungdomshus i Løten sentrum, med gangavstand til ulike butikker, tog- og busstasjon. Undervisningen skal foregå på Klevfos Industrimuseum, og det settes opp buss til og fra. Grafikkverkstedet og undervisningslokalene på Klevfos er utstyrt med alt som trengs av stort og smått, også utstyr for digital jobbing med motiver og print.

Det koster 3000 kroner å delta på Camp Munch. Beløpet dekker kost og losji, transport, undervisningsmateriell, studietur til Oslo og deltakelse på kveldsaktiviteter – alt med unntak av reisen til og fra Løten og lunsj på studieturen i Oslo som alle kjøper selv.

For å delta på Camp Munch ber vi om at du sender en søknad innen utgangen av fredag 2. mars. Her blir du bedt om å sende 1-3 bilder (avfotograferinger) av egne arbeider, og å skrive en liten begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta. Juryen gleder seg til å se hva dere jobber med, og er først og fremst på utkikk etter motivasjon og et ønske om å lære mer om kunst.

Camp Munch-uka avsluttes med Munch Minifestival lørdag 7. juli. Festivaldagen har kunstfokus, og byr blant annet på engasjerende kunstverksteder som er åpne og gratis for alle. Deltakerne forbereder sin egen kunstutstilling for dagen, så dette er også en fin mulighet for familien til å se hva vi har jobbet med.

Alle som søker vil få svar om opptak før påske. Dere vil også få mer utfyllende informasjon etter hvert som campen nærmer seg.

Husk søknadsfristen på fredag – og lykke til!