Mini-workshops i pinhole-foto og tresnitt på Munch Minifestival!

Har du lyst til å prøve deg på grafikk eller foto? På Munch Minifestival lørdag 7. juli blir det mini-workshops med tema pinhole foto og tresnitt! Begge verkstedene kjøres to ganger, kl. 11 og kl. 13, slik at du kan kombinere dette med andre aktiviteter og tilbud på Klevfos denne dagen – eller delta på begge workshopene. Benytt denne unike muligheten og send din påmelding i dag!

PINHOLE FOTO v/ Morten M. Løberg, fotograf og billedkunstner
Pinhole foto er et naturlig optisk fenomen og en grunnleggende fotografisk teknikk. Her kan du lage kamera selv! Lær mer om dette, fotografering og fremkalling i mørkerom.
Målgruppe: Fotointeresserte. Det er ikke et krav, men en fordel med noe fotokunnskap i bunn. Ellers er kurset for alle som er interessert i å få en smakebit av denne spennende teknikken.

Morten M. Løberg er fotograf og billedkunstner. Han har utforsket mulighetene som ligger i pinhole-kamerat gjennom mange år og er først og fremst kjent for sin minimalistiske bildestil. Kunstkritiker Lars Elton skriver om Løberg at han har dyrket sin egen mer eller mindre abstrakte, forenklede motivverden i over 40 år. «Hans pinhole-bilder peker på fotografiets urtid og utnytter den mest grunnleggende fotografiske teknikken. Resultatet er poetisk ladede bilder som har en særegen og tidløs atmosfære av bløte former og myke kontraster».
Les mer om Morten M. Løberg her.
Se facebook-arrangement her.

TRESNITT v/ Nina Molven, kunstformidler
Tresnitt er en av de eldste grafiske trykketeknikkene for bilder. Avtrykket oppstår etter trykking fra en utskåret plate av tre. I verkstedet kan du selv skjære ut motiver i treplaten og trykke egne tresnitt.
Målgruppe: Egner seg for alle fra 8 år og oppover – voksne som barn.

I verdenssammenheng er Edvard Munch kanskje like berømt for grafikken sin som han er for maleriene. Han var nyskapende og eksperimentell. Nina Molven jobber daglig med formidling av kunst via Fargefabrikken og Kulturhuset Qulthus i Fredrikstad, i tillegg til eksterne prosjekter. Hun er blant annet prosjektleder for Ingrid Alexandras skulpturpark i Oslo, og er også kunstfaglig rådgiver for Camp Munch i Løten.
Se mer av aktivitetene til Fargefabrikken og Kulturhuset Qulthus her. 
Se facebook-arrangement her.

Påmelding: Begrenset antall plasser og førstemann til mølla. Gratis deltakelse, men bindende påmelding på e-post til nina.halvorsen@loten.kommune.no. Merk e-posten med «Påmelding: Pinhole» eller «Påmelding: Tresnitt». Send oss navn, adresse og tlf.nr. Skriv også om du melder deg på workshop kl. 11 eller kl. 13. Påmeldingen er ikke gyldig før du har fått en bekreftelse. Skulle det være ledige plasser igjen på festivaldagen 7. juli, så vil disse bli gjort tilgjengelig for drop in. Workshopene har varighet ca. 1 time.

Les mer om Munch Minifestival her. 
Se facebook-arrangement her.

Velkommen!

Munch Minifestival arrangeres i samarbeid med Klevfos Industrimuseum og Fargefabrikken v/ Nina Molven.
Munch Minifestival støttes av Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen Hedmark, Hedmark Fylkeskommune og arrangør Løten kommune.
Munch Minifestival avslutter Camp Munch 2018.