Bli kjent med tegnelærerne på årets camp

Cecilie Maurud Barstad (42) og Gilles Jourdan (44) kommer fra London for å undervise i tegning på Camp Munch 2020. – Vi gleder oss til å inspirere, utfordre og motivere deltakerne! Målet vårt er at alle skal finne gleden ved å tegne – og sin unike strek, sier Cecilie.   

1. Hvem er dere?
Vi er Cecilie (42) fra Norge og Gilles (44) fra Frankrike – designere og partnere i «Gilles & Cecilie Studio» som ble etablert i 2006. Vi har begge en Bachelorgrad fra Central Saint Martins School of Art and Design i London. Cecilie har også en Master i Business Management fra BI. Vi møttes da brannalarmen i Central Saint Martin ble utløst – og ble forelsket. I dag bor vi i London.

2. Hva slags kunstnere er dere?  

Vi jobber med visuell kommunikasjon. Ofte illustrasjon og animasjon, samt veggmalerier og utsmykning på store flater.

3. Hvordan vil du beskrive uttrykket deres? 

Vi ønsker at alle våre prosjekter skal baseres på gode ideer, og at det visuelle uttrykket understreker eller støtter ideen. Vi jobber mye med å lage fargepaletter som er inspirerende og motiverende når vi jobber med rom. Våre verk inneholder ofte kombinasjoner av geometriske former fra arkitekturen, organiske former fra naturen og skiltbokstaver fra typografien.

Dette veggmaleriet har kunstnerduoen Gilles & Cecilie laget for Røde Kors.

4. Hva jobber dere med akkurat nå? 

Animasjon for Røde Kors, et par redaksjonelle illustrasjoner og planlegging av veggmaleri.

5. Utstillinger dere har hatt? 

Den siste utstillingen vi hadde var i oktober 2019 på Grafill, tittel «LOVE & Friction», trykk her for å se bilder og beskrivelse.

6. Priser/utmerkelser dere har fått?  

Vi har fått «Gold Lion» i Cannes for animasjonsfilm, «Clio Award» og Visuelt-nominasjoner. Også vant vi et utsmykningsoppdrag for Randaberg Kulturscene Varen og Harestad Skole som åpnet høsten 2017.

7. Hva slags erfaring har dere med tegning? 

Vi tegner masse! Egentlig nesten hele tiden. Skissebøker fra start til slutt, på papir, på datamaskin, på vegg. Jo mer man tegner finner man sitt eget uttrykk og gleden ved å eksperimentere med materiale og utstyr.

8. Hvordan vil dere legge opp tegne-programmet under Camp Munch, og hva ønsker dere å lære deltakerne?

Med workshops, idémyldring, teknikk og eksperimentering – både individuelle oppgaver og samarbeidsoppgaver. Vårt mål er at deltakerne skal finne gleden ved å tegne – samtidig som de finner sin unike strek

9. Hva gleder dere dere mest til under Camp Munch?

Det er alltid spennende å møte nye mennesker. Vi håper også å sette en brief som kan gi inspirasjon, utfordring og motivasjon til de unge utøverne.

10: Hva vil dere si til unge som drømmer om å bli kunstnere?

Gjør drømmen til virkelighet, lag en plan!

Flere intervjuer med Gilles & Cecilie Studio:

http://www.gillesandcecilie.com/about

https://www.grafill.no/magasin/couples-who-work-together-part-1-gilles-cecilie